boligstyling

Er boligstyling noget for dig? Så læs indlægget her

Går du og overvejer at arbejde med boligstyling og indretning? I indlægget her deler vi mere om hvad der er af muligheder inden for faget, hvordan du kommer ind i branchen samt hvilke uddannelser der kan være gode at have med i bagagen.

Hvad kræver det at arbejde med boligstyling?

I dag hvor fokus på at uddanne os selv, er så stort, kan det være svært at gå den mere kreative vej rent karrieremæssigt. De kreative fag har nemlig ofte ikke én bestemt uddannelse som du kan tage for at få din titel. Disse fag kan også i højere grad være mere økonomiske usikre. Som selvstændig indretnings designer eller fashion designer, er du afhængig af at skulle producere noget og sørge for at sælge varen.

Inden for boligstyling har vi typisk ikke en specifik uddannelse du kan tage, og så kalde dig boligstylist. Det er meget forskelligt hvilke veje folk går, og ofte bruger de mere tid på at få erfaring i industrien end på at læse en BA eller kandidat inden for området. Den er faring du får fra industrien, er uvurderlig, og her uddanner du dig sådan set også. Hvor du ikke nødvendigvis får en masse teori, får du til gengæld praktisk erfaring, og det er vigtigt.

En bred vifte af muligheder

Mulighederne inden for boligstyling er flere and hvad man lige skulle regne med. Faget er absolut niche. Det er bestemte målgrupper der er rettet mod denne service, hvor en frisør for eksempel retter sig mod en langt bredere del af befolkningen. Dog er klientellet inden for indretning og design stigende, specielt hvis du tager til udlandet er der mange kunder og meget erfaring at hente. Hvis du gerne vil arbejde med indretning, kan det godt begynde at søge mindre og større jobs i den branche. Er du studerende, kan du eventuelt arbejde freelance og tilbyde dine services til lokale butikker, kontorer og arbejdspladser.

Måske starter du ud med at gøre det gratis, men det er en super god måde at bygge din portfolio op på. Lige pludselig kan du skrive en større virksomhed på dit CV, og det hjælper dig videre. Opret gerne en hjemmeside hvor du kan præsentere dit arbejde. En online portfolio er en super ting, og er du ikke stærk i teknisk design så betal en professionel til at sætte din side op som du gerne vil have det. Det er vigtigt at din hjemmeside fremstår professionel og med et højt æstetisk niveau, ligesom dine services inden for boligstyling.