teambuilding

Teambuilding er for dig som vil styrke dine kompetencer

Overvejer du teambuilding med dine kolleger, venner eller andre? Det er et godt værktøj til at styrke forskellige kompetencer, hvad end det drejer sig om strategi, det sociale eller udførelse af opgaver.

Derfor er teambuilding en god idé

Det som er er hoved formålet med teambuilding er samarbejde. På sådanne kurser bliver man sat til at arbejde sammen om diverse opgaver. På arbejdspladsen står man ofte over for opgaver, som kræver at man arbejder flere sammen. Selv hvis du har et arbejder, hvor du selv står for dine opgaver, så er det en vigtig egenskab at kunne løse problemer i fællesskab med andre. Man er nemlig ikke altid enige om alting, og nogle gange kræver det en større indsats at nå frem til en løsning på problemet.

På et teambuilding kursus lærer man forskellige samarbejds tenikker via diverse øvelser og udfordringer. Der er fra nogles side ofte en skepsis forbundet med sådanne kurser. Nogle mener de går hen og bliver en tand for pædagogiske. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på at der findes mange forskellige måder at udfører teambuilding på. Det der selvfølgelig kan være grænseoverskridende, og som nogle frygter, det er det med at man kommer hinanden nær rent fysisk.

Sjovere end du tror

Ved nogle opgaver på sådanne kurser er man nødt til at komme hinanden nær rent fysisk, for at kunne løse opgaven. Det kan være en omgang kluddermor leg, som I i fællesskab skal løse jer ud af. Det er måske også typisk sådanne lege du tænker på når du tænker teambuilding. Det kan virke lidt frygtindgydende for nogle at skulle stå så tæt og være i berøring med andre mennesker. Her får man nemlig overskredet en privatsfære, hvilket også en del af øvelsen. Som udgangspunkt skal vi jo respektere hinandens privatsfærer, men i nogle tilfælde er det sundt at få den brudt.

Specielt når det handler om at turde komme hinanden nær. Det kan være i en arbejds situation, hvor man ønsker at fortælle sin utilfredshed med den måde noget bliver håndteret på. Her kan det være godt at vide hvor den andens grænser går, så man bedre ved hvordan man får fremlagt sin utilfredshed til denne person. Dog er denne form for øvelser langt fra den eneste måde at øve teambuilding på. Det kan være alt fra overlevelsesture til skattejagt og orienteringsløb. Sociale arrangementer som vinsmagning, koncerter og flødebolle kursus er også gode måder at komme sine kolleger ved på.