Metal stansning: Det billige og effektive alternativ til laserskæring

Metalstansning er et hurtigt og økonomisk overkommeligt alternativ til laserskæring, især ved store seriestørrelser. Stanseværktøj bruges til at skabe komplicerede former med mange huller eller prægninger, der har underskæringer eller tråde. Processen kan gennemføres hurtigt og effektivt. Stanseværktøjer er også en fordelagtig fremstillingsmetode til dele, der ikke blot er flade stykker metal.

Hvad er metalstansning, og hvordan fungerer det?

Stansning er en metalbearbejdningsproces, hvor en form skæres ud af pladen ved hjælp af en matrice og derefter skubbes ud for at danne den ønskede tredimensionelle form. Stemplet kan også præge eller underskære, og tråde eller trække ud. Der anvendes stanseværktøj, og disse værktøjer giver mulighed for mere komplicerede former, som stadig ender med at se ud, som de skal. Det bruges til store seriestørrelser og er blevet en fordel for producenterne, da det er blevet mere omkostningseffektivt.

Fordele ved metalstansning i forhold til laserskæring

Fordelene ved stempling i forhold til laserskæring er, at processen er meget billigere og mere omkostningseffektiv for producenterne. Stanseværktøjet giver mulighed for mere komplicerede former, hvoraf nogle har gevind eller huller, og underskæringer. Stansning giver også mulighed for mere kontrol over slutresultatet, nogle gange mere end hvis det blev skåret med en laser. Stansværktøjer kan producere komplicerede former hurtigt og effektivt.

Almindelige fejl, som folk begår, når de bruger en metalstanser

En af de mest almindelige fejl, som folk begår, når de bruger et metalstempel, er at flytte pladen, mens de stempler, eller at gribe den for stramt. Ved stansning opstår der også nogle gange små stykker metalskrot.

Eksempel på stansning

Stansning af meal er en metalbearbejdningsproces, hvor en form skæres ud af pladen ved hjælp af en matrice og derefter skubbes ud for at danne den ønskede tredimensionelle form. Stanseværktøj er traditionelt formet som små hammere, og traditionelt blev de fremstillet af stål. Stanseværktøj giver mulighed for mere komplicerede former, der stadig ender med at se ud, som de skal.

Det bruges til store seriestørrelser og er blevet en fordel for producenterne, da det er blevet mere omkostningseffektivt. Stansning kontra laserskæring: Fordelene ved stansning frem for laserskæring er, at processen er meget billigere og mere omkostningseffektiv for producenterne. Stansning kan producere komplicerede former hurtigt og effektivt. Der er nogle almindelige fejl, som folk begår, når de bruger et metalstempel, og eksempler på projekter

Kan jeg selv stanse derhjemme?

Stansning i hjemmet: Stansning kan udføres med eller uden hammer og ambolt. Stansemaskiner, som f.eks. vertikalpressen, skaber mindre metalskrot end andre stempler, fordi de arbejder hurtigere og giver mulighed for større produktion i større mængder. Stansemaskiner er normalt specialfremstillede på bestilling.

Fremstillingen af hjemmelavede stempler er blevet industrialiseret i løbet af det sidste århundrede for at løse disse problemer, der omfattede tilgængelige fabriksfremstillede hammere og presser; alle stempelstempler af stål; og halvautomatiske stempelholdere, stempelskærer, pladeambolde plus andre elementer. Brugen af matricer gør det let at genbruge dele og giver mulighed for kontinuerlig drift ved at fjerne plader fra matricestationer, efterhånden som de skrider fremad på en samlebåndslignende proces.