Sjove fakta om gravsten

Der findes mange gravsten i verden, og de findes i mange forskellige former og størrelser. Nogle gravsten har eksisteret i århundreder, mens andre er mere moderne. I dette blogindlæg vil vi diskutere 10 interessante fakta om gravsten, som du måske ikke vidste!

Den første gravsten blev skabt i 1700-tallet

Den første gravsten blev skabt i 1700-tallet som en gravsten for dem, der var døde som følge af pesten. Gravstenen bestod af en søjle med inskription. Gravstenen spredte sig til hele Nordamerika, og den indeholder nu oplysninger som f.eks. personens navn, fødselsdato og dødsdato.

Gravsten er normalt lavet af marmor, granit eller skifer

Gravsten er normalt lavet af marmor, granit eller skifer. Gravstensmaterialet kan også variere afhængigt af stedet og kulturen på det sted, hvor den er blevet lavet.

En gravsten nær en kirke indeholder ofte mere kunst, f.eks. en gravering, end en gravsten, der er placeret på kirkegården. Denne gravsten kan indeholde alt fra religiøse symboler til billeder, der skildrer deres liv, mens de levede!

Den mest almindelige type gravsten, der findes i dag, består for det meste af hvidt marmor med sorte indskrifter og bogstaver, fordi det bedre kan modstå vejrforhold og erosion over tid.

Man troede engang, at engle ville komme ned om natten i søvntiden for at reparere skader forårsaget af regndråber, hvilket fik mange mennesker til at vælge denne stenfarve til beskyttelse mod vandskader!

Der findes mere end 30 forskellige typer indgravering

Der findes mere end 30 forskellige typer bogstaver, der bruges på gravsten til at repræsentere navne og datoer. Det skyldes, at mange sprog bruger det samme alfabet, men har forskellige bogstavformationer og udtaler.

F.eks. udtales bogstavet “ç” som et “s” på fransk, mens bogstavet “ß” udtales som et dobbelt-ss på tysk. Så du kan se, at det ville være svært at lave én gravsten, der kunne rumme alle oversættelser af navne og datoer!

Forskellige kulturer lægger også forskellig vægt på døden, så nogle gravsten kan indeholde flere eller færre oplysninger end andre. F.eks. har indianerne ofte ikke en persons fødsels- eller dødsdato på deres gravsten, da de mener, at disse oplysninger er unødvendige.

Nogle mennesker får deres aske begravet under en gravsten

Nogle mennesker får deres aske begravet under en gravsten i stedet for i en kiste. Dette skyldes, at gravstenene kan være mere personlige og også forbedrer kirkegårdenes æstetik!